Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het
bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en
vijftien jaar geleden opnieuw. Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt
inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er
ook komen werken. Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is dat het werk zo
afwisselend is. “Je werkt met een natuurproduct en je kunt er zoveel kanten mee op. Met
water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen,” zegt hij. Ronald
vult aan: “Het experimenteren met verse producten doe ik het liefst. Inspiratie opdoen bij
anderen en daarmee weer nieuwe dingen bedenken, zoals gebak met mango, bosbes of
abrikoos. Ik vind het ook mooi dat we een familiebedrijf zijn.” De broers doen alle
voorkomende werkzaamheden, maar hebben wel allebei hun specialiteit. Willem heeft een
voorkeur voor het bakken van brood en Ronald doet het liefst banket. Zo vullen ze elkaar
mooi aan.